• Pošli drakov do oblakov 🪁

          • Aj keď nám už zima klope na dvere, v školskom klube sme si ešte pripomenuli jeseň výstavou šarkanov. Počas novembrových sychravých dní deti  s pani vychovávateľkami  usilovne pracovali na týchto veselých šarkanoch, ktoré „pristáli“ na oknách chodby a tried, kde nám spríjemňujú školské dni.

          • Fotografovanie

          • Fotografovanie žiakov (portréty jednotlivcov) sa uskutoční 23. novembra 2022. Podrobnejšie informácie dostanú žiaci od svojich triednych učiteľov.

          • Obrovské 🧦 ponožkové 🧦 ďakujeme

          •  

            Tento rok ste doniesli až, tadáááááá  252  párov ponožiek, ktoré cez nás od Vás prevzala Charita Čadca.

            Toto číslo nás nesmierne prekvapilo, o radosti ani nehovoriac.

            Ešte raz - ĎAKUJEME, že sa tak intenzívne a empaticky zapájate do podobných akcií.

          • Starí rodičia nám rozprávali

          • Pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc naša školská knižnica vyhlásila súťaž o najkrajší príbeh na tému " Starí rodičia nám rozprávali". Do súťaže sa zapojilo 33 detí z prvého stupňa. Všetky príbehy boli veľmi pekné, väčšinou veselé. Chceme pochváliť najmä našich druhákov, ktorí sa zapojili v hojnom počte. Vybrať jeden najkrajší sa nám veru nepodarilo a preto sme ich ocenili až 6.Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa do súťaže zapojili a napísali pekný príbeh z rozprávania starých rodičov. Veríme, že sa nabudúce pridajú aj ďalší.

          • Komparo

          • Budúci školský rok absolvujú žiaci 8. ročníka celoštátne Testovanie 9. Mnohí žiaci nemajú s podobnými testami dosť skúsenosti. Spoločnosť EXAM testing preto každý rok ponúka žiakom jedinečnú možnosť vyskúšať si testy podobné tým, ktoré ich čakajú. Aj naši ôsmaci sa dohto testovania zapojili a riešili úlohy z matematiky, fyziky, slovenského jazyka, dejepisu a bol pre nich pripravený aj test všeobecných študijných predpokladov. Veríme, že sa im darilo a spolu s nimi sme zvedaví na výsledky, ktoré sa dozvieme začiatkom januára.

          • Mesiac október - mesiac úcty k starším

          • Jeseň je obdobím umeleckých diel prírody, ktorá  je ako krásna paleta. Stromy ohromujú pestrými farbami. Takýmto krásnym umeleckým dielom je aj človek v jeseni života. Tvaroval a formoval ho majster život svojimi skúškami, radosťami, ale aj starosťami.

            Jeseň je naozaj krásna. A v uplynulom mesiaci – v mesiaci október, nám pripomenula jednu z najvzácnejších cností, ktorá môže byť zrodená v duši človeka.

            Je ňou úcta k starším. Úcta k tým, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úcta k tým, ktorí sa každý deň vzdávali radostí, ktoré im život ponúkal, aby urobili šťastnými nás, ich deti. Úcta k naším otcom a k naším mamám. K naším prarodičom. Ku všetkým, ktorí si zodrali svoje ruky, aby naše zostali hladké a nepoškvrnené.

            Aj u nás v škole sme si počas tohto mesiaca uctili našich starých rodičov. Naši najmenší si v spolupráci s triednymi pani učiteľkami pripravili krátky program, v ktorom ukázali svoje nadobudnuté zručnosti počas prvých dvoch mesiacov v škole. Starší vyrobili darčeky, či napísali listy, v ktorých vyjadrili poďakovanie za ich obetavosť a lásku.


             

          • Máme radi našu školskú knižnicu

          • Medzinárodný deň školských knižníc sa od roku 1999 slávi po celom svete každý štvrtý októbrový pondelok. Tento rok sa oslavy spájali s témou " Ako máme radi našu školskú knižnicu". My tú našu máme radi a často ju navštevujeme. Nielen prvý októbrový pondelok, no po celý rok. Jej príjemné priestory nám umožňujú organizovať rôzne literárne akcie,  stretnutia s knihami, súťaže, kvízy i besedy. Tento rok sa v pri príležitosti Dňa knižníc udialo všeličo. Starkí  čítali rozprávky najmenším prvákom,druháci vytvárali priania pre knižnicu,tretiaci a štvrtáci mali tvorivé hodiny čítania.Hralo sa divadielko, recitovali básničky. Počas celého mesiaca si žiaci vyrábali záložky pre svojich spolužiakov zo susednej triedy. Škola sa zapojila do medzinárodného projektu Záložka do knihy spája školy a žiaci vytvárali príbeh z rozprávania starých rodičov. Veríme, že našich čitateľov bude stále pribúdať.