• Besiedka v Domove dôchodcov

          • V utorok 19. 12. boli naši tretiaci a piatak heligonkár Ferko Červeník spríjemniť tento adventný čas deduškom a babičkám v Domove dôchodcov na Kukučínovej ulici v Čadci.
            Program plný vinšov, prianí, kolied, tanca, spevu potešil nielen obyvateľov ale i zamestnancov domova.
            Deti obdarovali starkých malým darčekom s perníčkami a pozdravom.
            Pripájame fotografie z vystúpenia ako dôkaz, aké šikovné deti v našej škole ❤️

          • Šťastné a veselé ... 🌟

          • Vianočné video

            V tomto predvianočnom období sa aj my pripájame ku všetkým prianiam, ktoré dostávate od svojich blízkych a známych.  Naši žiaci pod vedením pani učiteliek Dášky Byrtusovej a Zuzky Jedinákovej svoje želania ukryli do Vianočného videa. V ňom sa najskôr poohliadli za uplynulým kalendárnym rokom a potom do kúzelného košíka povkladali dary a krásne vianočné priania. Posúďte sami, ako sa im to podarilo ❤️

          • Chráň sa pred úrazom

          • V zimnom období, na klzkých chodníkoch nám častejšie ako inokedy hrozí úraz. No nielen na chodníkoch, ale aj v prostredí školy sa môže stať niečo zlé. O prevencii proti úrazom deťom  do školského klubu prišla porozprávať naša pani zdravotníčka. Deti nielen oboznámila, ako sa úrazu vyhnúť, ale aj ukázala, čo robiť v prípade úrazu. Deti si s jej asistenciou mohli vyskúšať ošetriť rôzne poranenia, obviazať ruku, nohu alebo aj poranenú hlavu. Všetci si však spoločne prajeme, aby sme tieto vedomosti nemuseli využívať často.

          • Prvácka Pasovačka

          • Tak ich už tu máme! Nové prírastky v Komáckom kráľovstve. Sľúbili, že budú brániť jeho česť a slávu dobrým správaním a poctivou prácou. Nezľakli sa ani prefíkanej čarodejnice, ani zbojník ich nevystrašil či smiešny šašo nevyšašil. Princeznú odkliali a seba na smelých veľkých žiakov premenili Držíme im palce na celú ich 9-ročnú dobrodružnú cestu krajinou Múdrosti a spolupatričnosti.  Na svojej púti nebudú sami - povedú ich tri múdre Kráľovné, ktoré im vždy odvážne posvietia, ak by ich kroky poblúdili ❤️ Hor sa objavovať 😉

          • Potešili deti v Stružielke

          • Naši šikovní žiaci z 2.B zavítali medzi deti do Stružielky a potešili ich veselým vianočným programom. Spoločne si zaspievali,zatancovali a vytvorili  tú správnu vianočnú atmosféru.

          • Spoločné predpoludnie žiakov 5.B so seniormi v CSS Žarec

          •      Že je toto predvianočné obdobie čarovné si vyskúšali aj žiaci 5.B , ktorí si pripravili vystúpenie pre seniorov v CSS Žarec.

                 Tancovali, spievali, recitovali, rozdali vyrobenú pozornosť – SRDCE zo srdca i medovníčky. Nakoniec sa porozprávali a vytvorili spoločný vianočný stromček s podpismi.

                 Iste to ešte dlho budú nezabudnuteľné chvíle pre obe strany – juniorov i seniorov.

          • Veľa lásky sa zmestí do krabíc od topánok ❤️

          • Zasa sme ukázali, že máme  VEĽKÉ  SRDCE a dokážeme sa deliť cez akciu: Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.

            Všetkým  dobrodincom ( malým i veľkým)  obrovská  vďaka za vyzbieraných 172 škatúľ pre našich starkých v domovoch sociálnych služieb!

             

          • Postavme si snehuliaka....

          • Zima k nám zavítala v plnej kráse a určite sa nemýlime, keď povieme, že najviac sa z nej tešia deti. Veľkú radosť zo snehovej nádielky si plnými dúškami užívajú aj tie naše zo školského klubu. Popri šmýkaní sa a iných zimných radovánkach využili aj svoje staviteľské a sochárske schopnosti a zo snehu vykúzlili krásnych snehuliakov ☃️☃️☃️

          • Mikulášska pekáreň

          • Večer 5. decembra chodí ulicami miest a obcí tajomný sprievod vyvolávajúci trošku strach, ale hlavne nadšenie a očakávanie. Navštívi každý dom s malými aj veľkými deťmi. Čert ich trošku postraší, anjel pohladká a Mikuláš rozdá drobné sladkosti.

            Bol si tento rok dobrý? Tak potom Ťa čaká aj u nás sladká odmena... My sme totiž stiahli z tried pár mikulášskych pomocníkov, ktorí sa svojou šikovnosťou vyrovnajú nejednej vychýrenej pekárke.

            V našej tradičnej Mikulášskej pekárni to v pondelok rozvoniavalo, vôňa perníčkov sa niesla chodbami, triedami, vykukla von z okna a rozhodla sa, že ten blížiaci sa vianočný pocit roznesie po celom sídlisku. Zacítili ste?

          • Začiatok adventu v našej škole

          • Už tradične sme zahájili adventné obdobie výstavou adventných vencov. Celý týždeň sme sa tešili z krásy, ktorú vytvorili vaše ruky. Veríme, že to požehnanie, ktoré ste do nich votkali, Vám všetkým vydrží počas celého adventného obdobia ❤️.

            PS: ... a niektoré vence boli doslova "na zožratie" - áno, nielen duchom boli sme sýti, niektorí jedinci sa veru nasýtili i fyzicky práve z perníkových kúskov. Hádam vám to padlo na úžitok 😉

          • Vianočná Viedeň

          • V piatok 1.12.2023 sa žiaci našej školy už tradične vybrali do Viedne, aby sa nadýchali histórie a predvianočnej nálady tejto rakúskej metropoly.

            Program bol veru bohatý a potrebovali sme veľa energie. Hneď v úvode nášho výletu sme si ju doplnili sladkou čokoládou. V mestečku Kittsee sme navštívili slávnu predajňu čokolády, kde sme ochutnávaním nielen pošteklili chuťové poháriky, ale aj urobili zásoby čokolády na celé vianočné obdobie.

            Vo Viedni sme najprv navštívili Technické múzeum. Odtiaľ sme sa presunuli k zámku Schönbrunn, ktorý bol v minulosti sídlom významných rodov. Bývala tu Mária Terézia s rodinou i cisár František  Jozef  I.  so svojou manželkou Alžbetou Bavorskou, prezývanou Sissi.

            Prezreli sme si tiež budovu parlamentu, odkiaľ sme sa presunuli do Umeleckohistorického múzea.  V tomto chladnom období nám dobre padlo zohriať sa vianočným punčom pred hlavnou radnicou. V závere sme absolvovali pešiu prehliadku vysvietenou vianočnou Viedňou s jej typickými dominantami, ku ktorým nepochybne patria zámocká rezidencia Hofburg či Štefanské námestie s dómom.

            Plní vianočnej atmosféry a zážitkov sme sa v podvečerných hodinách presunuli autobusom do Bratislavy, kde sme ešte rýchlo nakúpili darčeky pre našich najbližších. Spokojní sme potom mohli vyraziť na cestu domov.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná Viedeň.