• Zápis do 1. ročníka 

          • Vážení rodičia!

            Vstup do školy je pre dieťa krokom zo sveta hier do sveta povinností.  Všetci musíme venovať tejto udalosti veľkú pozornosť.

            V prípade, že by ste radi konzultovali tento krok s vedením školy, učiteľkami, školským pedagógom, psychológom či logopédom, alebo by ste si chceli prezrieť našu školu, radi Vás uvítame a odpovieme na Vaše otázky. Až do zápisu nám môžete zavolať (41/4334 169, 0911440030) alebo jednoducho prísť. Určite si nájdeme čas podľa toho, ako to vyhovuje Vám.

            Zápis detí do 1. ročníka bude v dňoch:

            4. apríla a 5. apríla 2023

            od 13,30 hod. do 16,30 hod.

            v priestoroch našej školy. 

            Venujte pozornosť aj priloženým dokumentom, kde sú ďalšie dôležité informácie o zápise:

            Informácie k zápisu.docx

            Informácie k zápisu.pdf

            S platnosťou od 15. 03. 2023 je potrebné na základe Usmernenia ministerstva školstva doplniť k zápisu Prílohu č. 2, ktorá bude neoddeliteľnou súčasťou elektronickej prihlášky.Prílohu č. 2 prosíme priniesť na zápis spolu s Prílohou č. 1.  

            Príloha č. 2 .docx

            Príloha č. 2 .pdf

          • Srdečne ťa pozývame ...

          • A  čo vlastne? 🤔

            Pozrite si naše prierezové video - taká malá ukážka z množstva aktivít tu prebiehajúcich, ktoré Vám priblížia veselšiu stránku rokov v školských laviciach 😃– že to nie je len nudné sedenie nad učením, trápenie sa s í-čkami a číslami, keď jeden sivý deň strieda druhý

            Veru nie – u nás ide učenie ruka v ruke so smiechom, radosťou, novými priateľstvami, ba veru i dobrodružstvami na nových výletových miestach.

          • Biblická olympiáda

          • Hlásime ďalší úspech! Žiaci 8. B J. Urbaníková, J. Kolembusová a P. Mucha dnes ziskali 2. miesto na dekanátnom kole Biblickej olympiády pod vedením p. uč. Klimekovej. Srdečne im blahoželáme.

          • Streetbal

          • Dnes 29.3.2023 sa uskutočnila športová súťaž v streetbale. Naši žiaci (Matej Kupka, Andrej Valčuha, Nikolas Šimalják, Jakub Porochnavec) vyhrali všetky zápasy a postupujú do okresného kola, ktoré sa koná už zajtra. Gratulujeme k úspechu.

          • Zasa sme uspeli

          • Dnes (27.3.2023) pokračovala postupová súťaž v recitácii – Hviezdoslavov Kubín – okresné kolo. Našu školu reprezentovali v  próze v 1. a 2. kategórii – Emka Kandríková a  Eliška Letková.

            Obe šikovné recitátorky sa vo svojich kategóriách umiestnili na prekrásnom 3. mieste. K úspechu im  srdečne gratulujeme!

          • Finančná gramotnosť u tretiakov 🛍

          • Tretiaci si v tento deň vyskúšali prácu s peniazmi. Ako si vedia peniaze zarobiť, ale aj ako sa dajú ľahko minúť.

            Hneď na začiatku si pripravili svoje vlastné „obchodíky“ z vecí, ktoré si priniesli z domu a už ich nepotrebovali. Najskôr každej veci pridelili vhodnú sumu a nakupovanie sa mohlo začať. Pekne si uvedomovali, že vlastným predajom získavajú peniaze, ktoré potom môžu minúť na čo chcú, a naozaj si nakúpili od svojich spolužiakov krásne veci. Ale týmto finančná gramotnosť nekončila.

            Využili sme ju aj na hodine telesnej výchovy alebo slovenského jazyka. Prežili sme krásny deň, z ktorého si deti odnášali nielen veľké množstvo kúpených vecí, ale predovšetkým krásne zážitky a novú skúsenosť s finančnou gramotnosťou.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Finančná gramotnosť.

          • Svetový deň vody na našej škole

          • Človek sa s vodou stretáva neustále. Považujeme ju za samozrejmosť a možno jej nevenujeme až takú pozornosť. Voda je však nenahraditeľnou súčasťou Zeme a má pre nás veľký význam.

            Deň 22.3. je Svetovým dňom vody, keď si viac ako v iné dni pripomíname nevyhnutnosť ochrany jej čistoty, nakoľko sa to týka každého jedného z nás.

            Jej jedinečnosť sme si pripomenuli aj na našej škole. Triedy sa zahalili do modrobielej farby a formou rôznych aktivít, hier, úloh, rozhovorov a poučných videí sme si takto aj my viac uvedomili jej dôležitosť a význam pre každého jedného z nás.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody.

          • Všetko sa dá zvládnuť ...

          • Dňa 14.3.2023 sa v priestoroch našej školy uskutočnila prednáška určená pre rodičov našich žiakov vzhľadom k stúpajúcim tendenciám kontaktovať odborníka v oblasti duševného zdravia a  náročným situáciám, ktoré  prežívajú a vnímajú naše deti inak ako dospelí. Téma: „Zvládanie úzkosti a stresu u detí a dospievajúcich“ priniesla množstvo podnetov a myšlienok, na ktoré sa snažili psychologičky z OZ IPčko hľadať spoločne s rodičmi základné odpovede a návrhy na zvládacie stratégie.

            OZ IPčko – ide o dobrovoľníkov z oblasti psychológie a sociálnej práce, ktorí venujú svoj voľný čas mladým ľuďom, rodičom, ľuďom s rôznym druhom obmedzení, ktorí sa ocitli v kríze alebo nepriaznivej životnej situácii. Majú množstvo rozpracovaných úspešných projektov po celom Slovensku. Bližšie informácie www.ipcko.sk

          • Ponožková výzva

          • Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.


            Výzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny. Zároveň rozširuje povedomie o tom, že ľudská individualita robí tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim. Pre bližšie info klikni

            www.ponozkovavyzva.sk

            Do tejto výzvy sa spoločne zapájame aj my v našej škole a pestrofarebné ponožkové fotky si potom môžete pozrieť v galérii.

            A prečo ponožky?

            Rozdielne ponožky sa stali symbolom Svetového dňa Downovho syndrómu, pretože chromozóm má tvar ponožky.

            Dátum 21.3. je tiež symbolický, lebo ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden 21. chromozóm naviac. (Majú 3 namiesto 2). Genetická porucha sa odborne nazýva trizómia 21. chromozómu.

            Hoci majú niečo navyše, nevyvyšujú sa! 

             

          • 🎲 Človeče, nehnevaj sa! 🎲 2023 🎲

          •  

            Naša obľúbená zábavka - teda, veríme, že pri počte 92 žiakov môžeme spokojne povedať, že nielen naša, ale najmä žiacka

            Veľa slov netreba - stačí pozrieť na spokojné úsmevy detí a radosť, hoci sa možno práve hod i nevydaril.

            Hoci víťazmi boli všetci, ktorí sa zúčastnili, predsa len sme mali víťazov "víťazovejskejších" 😄(toto slovo je novotvar, máme ho kodifikované v Komáckom slovníku slovenského jazyka, ani nepochybujte ):

            1. miesto - Laurinka z 2. B

            2. miesto - Nikolas zo 6. A

            3. miesto - Peťko z 2. B

            4. miesto - Simonka z 2. C

            Ako vidíte, tento rok zobral druhý ročník túto hru útokom! 

            Ďakujeme za hojnú účasť a veríme, že si naši súťažiaci popoludnie užili zábavu naplno 🧡.

            Dôkazom sú fotgrafie a "videjko" 📽z akcie, ktoré si  otvoríte klikom na nasledujúce odkazy:

          • Príjemný vzhľad a funkčnosť - šatňové skrinky - 👟👒

          • Splnil sa sen mnohých našich žiakov. Vďaka ďalšiemu finančnému príspevku pani MUDr. Ľubice Levčík Polákovej sme mohli zakúpiť šatníkové skrinky pre 8. a 9. ročník. Žiaci na technickej výchove pod vedením pána zástupcu si k ním vyrobili praktické sedenie.Srdečne ĎAKUJEME

          • Voľnočasová kolekcia oblečenia 👕🩳🎒.

          • Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia 👕🩳🎒.

            Jenotlivé kúsky si môžete zaobstarať v e-shope:https://www.kraloveskoly.cz/zskomenskehoca/.  Objednávanie je spustené dnešným dňom, 6. 3. a bude možné až do 20.3. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie! 

            Dúfame, že z kolekcie budete mať radosť!

          • Počúvaj ma!

          • Pár dní pred jarnými prázdninami sme vytiahli deti z 2. stupňa do divadla. A veruže to nebolo hocijaké divadlo!

            Vybrali sme im tentoraz "silnú" tému - tému kyberšikany. Babadlo - bábkové divadlo pre deti a dospelých zavítalo do nášho kultúrneho domu s divadelným predstavením Počúvaj ma!, v ktorej štvorica mladých ľudí rozohrala neľahkú partiu o ponižovaní, vydieraní a ne-láske vo virtuálnom svete .

            Cez piesne, silné emócie, vizuálne vnemy (to, čo sa odohrávalo v mobiloch, bolo možné sledovať na veľkoplošnej obrazovke za účinkujúcimi) sme sa mohli vcítiť do rôznych rolí - či už obete, útočníka alebo vydieraného - a sledovať následky neuvážených činov, ktoré sa mnohým zdajú "len také blbosti", "to je len sranda", "to tak musí byť", "to patrí k veku", "však mne nič nikto nemôže".

            Takáto "sranda" však spadá už od 1. júla 2021 do slovenského Trestného zákona ako trestný čin § 360b Nebezpečné elektronické obťažovanie (kyberšikanovanie). „Tri roky odňatia slobody môžu hroziť tomu, kto druhú osobu úmyselne dlhodobo ponižuje, zastrašuje, neoprávnene koná v jej mene alebo spôsobuje iné podobné dlhodobé obťažovanie.“

            Veríme, že po zhliadnutí predstavenia bolo posolstvo každému prístupné a jasné