• Poďte k nám ...


          • Máme to potešenie Vás pozvať opäť na zápis do 1. ročníka pre školský rok 2022/2023 , ktorý bude prebiehať v dňoch 5. a 6. apríla 

            Naše nové komácke video ( link pod textom 📽)  je určené vlastne všetkým - nazrite opäť do našich priestorov, ktoré boli pred väčšinou dospeláckych zrakov už po dva roky skryté :)

            Pre niekoho to bude spomienkové stretnutie, pre niekoho novinky - v každom prípade veríme, že Vám prinesie radosť a úsmev od 👂 k 👂.

          • Zimné hry

          • Posledný sneh a prvé snečné lúče si užili účastníci 6. ročníka Zimných hier o pohár primátora Čadce. Súťažilo sa 24. marca v areáli Športcentra v Oščadnici, kde naši športovci urputne bojovali v silnej konkurencii🎿. Pohár sa im síce nepodarilo priniesť, ale aj tak im ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zimné hry.

          • Ponožková výzva

          • Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.

            Výzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny. Zároveň rozširuje povedomie o tom, že ľudská individualita robí tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim.

            Pre bližšie info klikni www.ponozkovavyzva.sk

             

            A prečo ponožky? Rozdielne ponožky sa stali symbolom Svetového dňa Downovho syndrómu, pretože chromozóm má tvar ponožky.

            Dátum 21. 3. je tiež symbolický, lebo ľudia s Downovým syndrómom majú o jeden 21. chromozóm naviac.

            (Majú 3 namiesto 2) Genetická porucha sa odborne nazýva trizómia 21. chromozómu.

            Hoci majú niečo navyše, nevyvyšujú sa!

             

            Do tejto výzvy sme sa spoločne zapojili aj my v našej škole
            a pestrofarebné ponožkové fotky si môžete pozrieť tu👀

          • Fašiangová nálada aj pri učení

          •  

            Fašiangy - čas radosti, veselosti, zábavy a tanca. Pri tomto slove sa väčšine z nás vybavia pestrofarebné masky, fašiangový sprievod, voňavé šišky alebo karneval. Žiaľ, ani v tomto školskom roku sa na našej škole ten pravý karneval uskutočniť nemohol. No my sme si vymysleli „ Fašiangové učenie“. Spojili sme bláznenie s učením a riadne si to užili. V maskách sme riešili príklady, lúštili tajničky, plnili  karnevalové úlohy, cvičili, tancovali, spievali a čítali rozprávky. Fašiangová nálada nás sprevádzala pri učení počas celého dňa. Nechýbali ani sladké šišky a dobroty, ktoré nám nachystali naši rodičia.  Bolo nám veru veselo!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangy.